Stek z łososia z salsą z awokado i purée serowo-ziemniaczanym

Stek z łososia z salsą z awokado i purée serowo-ziemniaczanym
  • Czas przygotowania : 15 min
Liczba porcji: 2-4

Wiosenne, dosyć lekkie danie obiadowo-kolacyjne. Jest to istny miks smaków: awokado z kwaśnym sokiem z limonki i ostrą papryczką Jalapeño w połączeniu z delikatnie zrumienionymi dzwonkami z łososia i łagodnym lekko słodkawym purée z ziemniaków i sera. Polecam!

Pizzowa biesiada,czyli przepisy na cztery pizze

Pizzowa biesiada,czyli przepisy na cztery pizze
Liczba porcji: 4

Nie wiem jak to jest,że robione pizze w domu diametralnie różnią się od tych z restauracji. Proponowane przeze mnie przepisy są dość szybkie, tanie i pyszne. Pizza wychodzi na cienkim spodzie, sos pomidorowy jest zawsze rewelacyjny z dużą ilością świeżej bazylii, a składniki możecie wybrać według własnego gustu.

Francuskie paszteciki z jarzynami i grzybami

Francuskie paszteciki z jarzynami i grzybami
  • Czas przygotowania : 45 min
Liczba porcji: 4

Połączenie ciasta francuskiego i jarzyn daje nutę wykwintności.Idealne na lekki aczkolwiek sycący obiad lub kolację. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.

Krem z buraków ze śmietaną i imbirem

Krem z buraków ze śmietaną i imbirem
  • Czas przygotowania : 30 min
Liczba porcji: 4

Nowy sposób wykorzystania buraków- jako zupę krem z dodatkiem imbiru. Jest delikatna i orzeźwiająca. Najlepsza ze świeżych buraków.

Nazwa: Krem z buraków ze śmietaną i imbirem |

Ziemniaki z patelni z kurczakiem i papryką

Ziemniaki z patelni z kurczakiem i papryką
  • Czas przygotowania : 30 min
Liczba porcji: 4

kto by pomyślał, że danie z ziemniaków, do tego smażonych na patelni, może wzbudzać tyle emocji po przyprawieniu i dodaniu kilku innych składników ;)

mieta_obrazek